Hürel'de Tapuyla Gelen Mutluluk

İlçedeki imar sorunlarını teker teker çözen Mamak Belediyesi, Hürel Mahallesi'nde gerçekleştirdiği imar değişikliği sonucunda 586 tapu sahibine tapularını düzenlenen törenle dağıttı.

Belediye Haberleri 10.11.2013 11:04:47 0
Hürel

İlçedeki imar sorunlarını teker teker çözen Mamak Belediyesi, Hürel Mahallesi’nde gerçekleştirdiği imar değişikliği sonucunda 586 tapu sahibine tapularını düzenlenen törenle dağıttı. Klasik parselden emsalli parsele (ada bazlı) dönüşen imar değişikliğiyle 63.500 metrekarelik alan üzerinde imarlı yapılaşmanın önü açıldı. Mamak Muhtarlar Derneği’nde gerçekleşen tapu dağıtım törenine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer,  Başkan Yardımcıları Erdoğan Karadağ, Aydın Demir, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Aydınlatmadan kanalizasyona, yol açımından temizliğe kadar alt ve üst yapı sorunlarının çözüme kavuşacağı imar değişikliğiyle emsal 1.60’dan 1.80’e yükselerek inşaat alanı arttı. Değişiklikle sıkışık yapı stoğunun rahatlayarak vatandaşlara emsal artış hakkı getirildiğini kaydeden Akgül, mahalle halkının site şeklinde, yeşil alanlı yapılara kavuşacağını söyledi. Birinci etabın tapularının dağıtıldığı törende Akgül, ikinci etabın da yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Törende sembolik olarak 11 kişiye tapuları Akgül tarafından verildi. Akgül tapu kadastroyla yapılan anlaşma neticesinde vatandaşların tapu harcı ödemeyeceğini belirtti.

Dert, Tasadan Sonra Sefa Sürme Vakti

İmar çalışması yapmanın zor ve zahmetli bir iş olduğunun altını çizen Akgül,  “Mahallelerimizin arazi yapısı çok sıkıntılıydı. Yol açımı, alt yapı hizmetleri ve yapılaşma gerçekleşemiyordu. Plana başladık ve maksimum hızla takip ettik. Gerçekleştirdiğimiz imar değişikliği ile yatırımcı müteahhitler de bölgeye rağbet edecek” dedi. İmar çalışmalarının yoğun bir şekilde devam edeceğini belirten Akgül; “Yıllardan beri yaşanan sorunları çözdük. Bugün de tapuların dağıtımına başladık. Dert, tasa dönemi bitti, artık sefa sürme vakti. Sevinci paylaşmak üzere toplandık. Sevincinize aracı olduk. Mahalle sakinleriyle zaman zaman bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Mağduriyetleri giderdik, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Mamak’ta hayata geçirilen yatırımların yıllar sonrası düşünülerek tasarlandığını kaydeden Akgül, biz şehirleri imar ederken, gönülleri de imar ediyoruz dedi.

Mahalleli Mutlu

Tapularını Akgül’den alan vatandaşlar çalışmanın memnun edici olduğunu ifade etti. Yapılan imar değişikliği ile çok mutlu olduğunu belirten Muhibe Araz (63) “Umutluyuz, mutluyuz” dedi. Metin Abalı da (36) “Gecekonduda oturuyorduk. Odun, kömür, kanal hepsi bir sıkıntıydı. Artık bizim de bir dairemiz olacak, site olması daha da büyük bir avantaj. Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA/MAMAK


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90